Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke kleine stukken van 2 x 2 cm. Breng deze in een ruime pan water met een beetje zout aan de kook en kook ze in 15 min. gaar. Kook de broccoli de laatste 4 min. met de aardappelen mee. Giet af en vang een kopje kookvocht op.
Snijd ondertussen de salade-ui in ringetjes en verkruimel de geitenkaas. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem de geroosterde noten uit de pan en laat ze afkoelen op een bord. Hak ze grof.
Voeg ½ kopje kookvocht, de salade-ui en dragon toe aan de aardappelen en broccoli en stamp dit met de pureestamper tot een grove puree. Voeg de tomaten met de olie uit het bakje en de helft van de geitenkaas toe aan de stamppot en meng door elkaar. Voeg eventueel meer kookvocht toe als de stamppot te droog is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rest van de geitenkaas en de noten. Serveer direct.
Broccolistamppot met noten & geitenkaas
Stamppot nieuwe stijl. Lekker door de zongedroogde tomaten.
- algemeen*Dit product is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box en is niet verkrijgbaar in de winkel.
- algemeenDit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.
- algemeenLekkere wijn bij dit gerecht: Rosemount Pinot Grigio Sauvignon Blanc Vermentino.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Broccolistamppot met noten & geitenkaas
Stamppot nieuwe stijl. Lekker door de zongedroogde tomaten.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_074254_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
520 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke kleine stukken van 2 x 2 cm. Breng deze in een ruime pan water met een beetje zout aan de kook en kook ze in 15 min. gaar. Kook de broccoli de laatste 4 min. met de aardappelen mee. Giet af en vang een kopje kookvocht op.
Snijd ondertussen de salade-ui in ringetjes en verkruimel de geitenkaas. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem de geroosterde noten uit de pan en laat ze afkoelen op een bord. Hak ze grof.
Voeg ½ kopje kookvocht, de salade-ui en dragon toe aan de aardappelen en broccoli en stamp dit met de pureestamper tot een grove puree. Voeg de tomaten met de olie uit het bakje en de helft van de geitenkaas toe aan de stamppot en meng door elkaar. Voeg eventueel meer kookvocht toe als de stamppot te droog is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rest van de geitenkaas en de noten. Serveer direct.
algemeen:*Dit product is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box en is niet verkrijgbaar in de winkel.
algemeen:Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.
algemeen:Lekkere wijn bij dit gerecht: Rosemount Pinot Grigio Sauvignon Blanc Vermentino.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg kruimige aardappelen
600 g koelverse broccoliroosjes
1 bosje salade-ui
200 g geitenkaas 45+
80 g saladenotenmix
1 el gedroogde dragon
130 g zongedroogde tomaten in pot