Spaghetti met biet en ricotta & peer uit de oven

Zoet, fris en zacht in één gerecht.

550 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 25 min. oventijd

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Stort de ricotta op een met bakpapier beklede bakplaat. Was de peer en snijd ongeschild in 6 parten. Verwijder het klokhuis en leg de parten peer rond de ricotta. Haal de naaldjes van de rozemarijn los. Bestrooi de peer en ricotta met de rozemarijn en wat peper. Besprenkel met de olie en bak in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin.

  2. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de bieten in blokjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de bietjes toe en bak deze 3 min. mee.

  3. Giet de spaghetti af en laat goed uitlekken. Meng met de rucola door de bietjes. Breng op smaak met peper en verdeel over de borden. Verkruimel de ricotta erboven en leg op elk bord 3 parten peer.

  • Knoflook snijden

    Instructievideo - 00:57 min.

Gerelateerde recepten

Spaghetti met biet en ricotta & peer uit de oven

Zoet, fris en zacht in één gerecht.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig