Spruiten-linzenschotel met falafelballetjes

Tover spruiten om van oer-Hollandse groente naar Midden-Oosterse ster.

940 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

licht pittig

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Breng de linzen met een laag water aan de kook. Kook ze in 20 min. beetgaar.

  2. Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm. Halveer de spruiten.

  3. Verhit 3/4 van de olie in de hapjespan en bak de aardappel, spruiten, baharat, peper en zout in 20 min. op middelhoog vuur beetgaar. Schep regelmatig om.

  4. Was ondertussen de appel, snijd in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes. Doe in een grote schaal en besprenkel met de azijn.

  5. Doe de helft van de blaadjes munt in een hoge beker, voeg de harissadip toe en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Snijd de rest van de blaadjes munt in reepjes.

  6. Rol balletjes van het falafeldeeg. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 4 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin. Neem uit de pan.

  7. Giet de linzen af en schep samen met het spruitenmengsel door de appel. Bestrooi met de munt en serveer met de falafelballetjes en dip.

  • algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Spruiten-linzenschotel met falafelballetjes

Tover spruiten om van oer-Hollandse groente naar Midden-Oosterse ster.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig