Artisjok-fetadip met rucolacress

Hiermee geef je je borrel een mediterrane touch.

125 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden

4 ingrediënten


Aan de slag


  1. Laat de artisjokharten uitlekken, maar bewaar de olie. Verhit 2 el van de olie in een hapjespan en bak de spinazie in delen 3 min. op laag vuur. Laat goed uitlekken in een vergiet en druk met de bolle kant van de lepel het vocht eruit. Breng op smaak met peper en snijd fijn.

  2. Verkruimel de feta. Doe de artisjokharten, spinazie en ²/³ van de feta in de beker van de staafmixer en pureer. Breng op smaak met peper. Voeg eventueel 1 el olie van de artisjokharten toe om het smeuïger te maken. Schep in een schaaltje. Garneer met de rucolacress en de rest van de feta.

  • serveertipLekker op een toastje of met soepstengels.
  • bewaartipJe kunt deze dip 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en bewaar de achtergehouden feta en rucolacress apart. Garneer vlak voor het serveren.

Artisjok-fetadip met rucolacress

Hiermee geef je je borrel een mediterrane touch.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig