Breek de chocolade in stukken. Houd 4 el kokosmelk achter. Breng de rest van de kokosmelk met de chocolade, specerijenmelange en het water tegen de kook aan.
Laat het mengsel 5 min. op laag vuur trekken. Vind je het drankje te zoet? Voeg dan wat extra heet water toe. Schenk de chocolademelk in mokken en besprenkel met de achtergehouden kokosmelk. Serveer direct.
5 spices hot chocolate
Koud hè? Deze kruidige hot choco is hartverwarmend!
- variatietipIn plaats van melkchocolade kun je ook 100 g chocolade extra puur 72% (AH Delicata) gebruiken.
- serveertipLekker met warme marshmallows, dan is dit recept niet meer glutenvrij.
5 spices hot chocolate
Koud hè? Deze kruidige hot choco is hartverwarmend!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_075780_220x162_JPG.jpg)
4 personen
305 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Breek de chocolade in stukken. Houd 4 el kokosmelk achter. Breng de rest van de kokosmelk met de chocolade, specerijenmelange en het water tegen de kook aan.
Laat het mengsel 5 min. op laag vuur trekken. Vind je het drankje te zoet? Voeg dan wat extra heet water toe. Schenk de chocolademelk in mokken en besprenkel met de achtergehouden kokosmelk. Serveer direct.
variatietip:In plaats van melkchocolade kun je ook 100 g chocolade extra puur 72% (AH Delicata) gebruiken.
serveertip:Lekker met warme marshmallows, dan is dit recept niet meer glutenvrij.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
100 g melkchocolade
400 ml kokosmelk
2 tl vijfkruidenpoeder
100 ml kraanwater