Broccoli-bonenstamp met kappertjes

Dit gerecht is lactosevrij, glutenvrij én slank, dus iedereen smult ervan!

350 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de broccoli in roosjes en kook in 5 min. beetgaar. Laat ondertussen de bonen uitlekken en kook de laatste minuut mee. Giet af, voeg 2 el vocht van de kappertjes toe en stamp tot een grove puree.

  2. Laat ondertussen de ansjovis uitlekken en vang 1 el van de olie op. Snijd de knoflook in plakjes en de ansjovis in stukjes. Verhit de olie van de ansjovis en fruit hierin de knoflook en ansjovisstukjes 1 min. op laag vuur. Voeg de schelvis toe en bak in 3 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege. Snijd ondertussen de dille fijn.

  3. Verdeel de vis en broccoli-bonenpuree over 4 borden. Meng het overgebleven olie-knoflookmengsel met de dille en kappertjes en verdeel over de vis.

  • variatietipHoud je niet zo van dille? Vervang het dan door 15 g platte peterselie
  • Knoflook snijden

    Instructievideo - 00:57 min.

Broccoli-bonenstamp met kappertjes

Dit gerecht is lactosevrij, glutenvrij én slank, dus iedereen smult ervan!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig