Italiaanse konijnenstoof

Italianen eten het hele jaar door konijn. Na het proeven van deze stoof snap je waarom!

520 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 1 uur 20 min. wachten

13 ingrediënten


Aan de slag


  1. Bestrooi de konijnenbouten met de bloem, peper en eventueel zout. Verhit de boter in een braadpan en bak de bouten in 4 min. rondom bruin. Ris ondertussen de naaldjes van de rozemarijn. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de knoflook en de pancetta fijn.

  2. Neem de bouten uit de pan. Fruit de rozemarijn, knoflook, ui en pancetta 10 min. op laag vuur in het achtergebleven bakvet. Roer regelmatig. Voeg de tomatenpuree, wijn, tomaten, het balsamicoglazuur en de konijnenbouten toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 1 uur en 20 min. stoven. Roer af en toe.

  3. Snijd de peterselie fijn en roer met de olijven door de stoof.

  • bereidingstipJe kunt deze stoof 2 dagen van tevoren maken tot en met stap 3. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op laag vuur en roer vlak voor het serveren de peterselie en olijven erdoor.
  • combinatietip Lekker met pappardelle en gegrilde aubergine.

Italiaanse konijnenstoof

Italianen eten het hele jaar door konijn. Na het proeven van deze stoof snap je waarom!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig