Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereid de besciamella volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk.
Verdeel 1 el besciamella over de bodem van de ovenschaal. Leg hierop 3 lasagnevellen. Verdeel er achtereenvolgens een derde van de mortadella, een derde van de gegrilde groenten, een derde van de pastasaus en een derde van de besciamella over. Dek af met 3 lasagnevellen en maak zo nog 2 lagen. Je eindigt met besciamella.
Bestrooi met de kaas en bak ca. 40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Verdeel over de borden en serveer.
Groentelasagne met mortadella
Ideaal gerecht voor een etentje: je hebt maar een kwartier voorbereiding en als de lasagne in de oven staat, voeg jij je bij je visite.
- combinatietipLekker met een frisse groene salade van sla, komkommer, bieslook, olijfolie en citroensap.
Groentelasagne met mortadella
Ideaal gerecht voor een etentje: je hebt maar een kwartier voorbereiding en als de lasagne in de oven staat, voeg jij je bij je visite.
hoofdgerecht
4 personen
640 kcal
15 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereid de besciamella volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk.
Verdeel 1 el besciamella over de bodem van de ovenschaal. Leg hierop 3 lasagnevellen. Verdeel er achtereenvolgens een derde van de mortadella, een derde van de gegrilde groenten, een derde van de pastasaus en een derde van de besciamella over. Dek af met 3 lasagnevellen en maak zo nog 2 lagen. Je eindigt met besciamella.
Bestrooi met de kaas en bak ca. 40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Verdeel over de borden en serveer.
combinatietip:Lekker met een frisse groene salade van sla, komkommer, bieslook, olijfolie en citroensap.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 zakje besciamella sausmix
500 ml halfvolle melk
12 lasagnebladen
200 g mortadella
900 g diepvries gegrilde groenten
390 g pastasaus basis kappertjes en oregano
50 g Parmigiano Reggiano
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30)