Scheur het brood in stukjes. Laat de gegrilde paprika's uitlekken en snijd ze in stukjes. Halveer de verse paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes van 2 cm en de ui in flinterdunne halve ringen. Halveer de tomaten. Laat de kappertjes uitlekken en vang 2 el vocht op.
Meng het brood, de groenten, kappertjes inclusief de 2 el vocht, pizzasauce, pijnboompitten en 2/3 van de basilicum in een grote schaal. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de kipfilet in dunne plakjes en leg op de salade. Bestrooi met de rest van de basilicum.
Snelle panzanella met gerookte kip
De Italianen zetten deze broodsalade vaak op tafel. Een goed idee, óók als je weinig tijd hebt!
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Snelle panzanella met gerookte kip
De Italianen zetten deze broodsalade vaak op tafel. Een goed idee, óók als je weinig tijd hebt!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_078102_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
725 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Scheur het brood in stukjes. Laat de gegrilde paprika's uitlekken en snijd ze in stukjes. Halveer de verse paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes van 2 cm en de ui in flinterdunne halve ringen. Halveer de tomaten. Laat de kappertjes uitlekken en vang 2 el vocht op.
Meng het brood, de groenten, kappertjes inclusief de 2 el vocht, pizzasauce, pijnboompitten en 2/3 van de basilicum in een grote schaal. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de kipfilet in dunne plakjes en leg op de salade. Bestrooi met de rest van de basilicum.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 AH Liefde & Passie brood rogge
295 g gegrilde rode paprika's in pot
1 zak paprikamix
1 rode ui
250 g cherrytomaten
100 g kappertjes
15 g verse basilicum
400 g pizzasauce
50 g geroosterde pijnboompitten
150 g gerookte kipfilet