Snijd de kap van het brood en hol het brood tot op 1 cm uit. Snijd de paprika’s in reepjes, laat de tonijn uitlekken en snijd de blaadjes van de selderij grof.
Besmeer de binnenkant van het brood met de tapenade. Vul het met 1/3 van de tonijn, 1/3 van de paprika en 1/3 van de selderij. Maak zo 3 lagen en bestrooi elke laag met de kaas en peper.
Leg de kap weer op het brood en verpak het brood strak in vershoudfolie. Let het brood minimaal 2 uur in de koelkast. Neem het brood verpakt mee en snijd het ter plekke met een scherp (brood)mes in punten.
Picknickbol met tonijn
Verras iedereen met dit bijzondere meeneemgerecht: een brood gevuld met tapenade, tonijn, gegrilde paprika en kaas.
Picknickbol met tonijn
Instructievideo - 01:41 min.
Picknickbol met tonijn
Verras iedereen met dit bijzondere meeneemgerecht: een brood gevuld met tapenade, tonijn, gegrilde paprika en kaas.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_058990_220x162_JPG.jpg)
lunch
8 personen
290 kcal
20 min. bereiden
2 uur wachten
Aan de slag
Snijd de kap van het brood en hol het brood tot op 1 cm uit. Snijd de paprika’s in reepjes, laat de tonijn uitlekken en snijd de blaadjes van de selderij grof.
Besmeer de binnenkant van het brood met de tapenade. Vul het met 1/3 van de tonijn, 1/3 van de paprika en 1/3 van de selderij. Maak zo 3 lagen en bestrooi elke laag met de kaas en peper.
Leg de kap weer op het brood en verpak het brood strak in vershoudfolie. Let het brood minimaal 2 uur in de koelkast. Neem het brood verpakt mee en snijd het ter plekke met een scherp (brood)mes in punten.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
1 AH Liefde & Passie brood rogge
295 ml gegrilde rode paprika's in pot
320 g tonijnstukken in olijfolie
40 g verse selderij
4 el koelverse tapenade van zongedroogde tomaten
100 g Parmigiano Reggiano-flakes