Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de onderkant van de venkel en een stukje van de bovenkant en halveer. Verwijder de kern. Snijd in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de venkel toe en bak nog 7 min. op laag vuur.
Snijd ondertussen de rode peper in ringetjes. Voeg samen met de tomatenblokjes, het venkelzaad, peper en eventueel zout toe aan de groenten en laat nog 15 min. stoven. Maak per persoon een kuiltje in het groentemengsel en breek boven elk kuiltje een ei. Dek de pan af met een deksel of aluminiumfolie en bak ca. 4 min. tot de eieren gestold zijn. Snijd ondertussen de koriander grof. Strooi samen met de chiliflakes over de shakshuka. Serveer in de pan met het brood erbij.
Mara Grimm shakshuka (tomatenstoof met ei & venkel)
Met dit oosterse eenpansgerecht kun je eindeloos variëren. Al je restjes gaan op!
- serveertipSchep de shakshuka niet op borden, maar eet hem met wat knapperig brood uit de pan.
- variatietipGeen venkel in huis? Verwerk dan gewoon de restjes groenten van het avondeten van gisteren in de saus.
- variatietipHoud je niet van pittig? Laat de chiliflakes achterwege.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Venkel snijden en bereiden
Instructievideo - 01:54 min.
Mara Grimm shakshuka (tomatenstoof met ei & venkel)
Met dit oosterse eenpansgerecht kun je eindeloos variëren. Al je restjes gaan op!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_078085_220x162_JPG.jpg)
4 personen
385 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de onderkant van de venkel en een stukje van de bovenkant en halveer. Verwijder de kern. Snijd in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de venkel toe en bak nog 7 min. op laag vuur.
Snijd ondertussen de rode peper in ringetjes. Voeg samen met de tomatenblokjes, het venkelzaad, peper en eventueel zout toe aan de groenten en laat nog 15 min. stoven. Maak per persoon een kuiltje in het groentemengsel en breek boven elk kuiltje een ei. Dek de pan af met een deksel of aluminiumfolie en bak ca. 4 min. tot de eieren gestold zijn. Snijd ondertussen de koriander grof. Strooi samen met de chiliflakes over de shakshuka. Serveer in de pan met het brood erbij.
serveertip:Schep de shakshuka niet op borden, maar eet hem met wat knapperig brood uit de pan.
variatietip:Geen venkel in huis? Verwerk dan gewoon de restjes groenten van het avondeten van gisteren in de saus.
variatietip:Houd je niet van pittig? Laat de chiliflakes achterwege.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 ui
2 tenen knoflook
2 venkelknollen
3 el traditionele olijfolie
1 rode peper
400 g tomatenblokjes
1 el venkelzaad
4 middelgrote eieren
10 g verse koriander
½ tl chiliflakes
1 petit beurre brood