Klassieke pasta vongole

Dit snelle, klassieke pastagerecht met venusschelpen kan elke dag van de week, maar kun je ook je gasten prima voorzetten.

455 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwijder de schelpen die kapot zijn en spoel de rest van de vongole in koud water. Snijd de knoflook en peterselie fijn. Snipper de sjalot. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

  2. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de knoflook, sjalot en chilivlokken 1 min. Voeg de tomatenblokjes, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. op hoog vuur. Voeg de vongole en wijn toe aan de tomatensaus en bak 4 min. op hoog vuur. Schud de pan regelmatig.

  3. Giet de pasta af en meng met de peterselie door de vongole. Verwarm 2 min. Verdeel over 4 diepe borden en serveer.

  • algemeenLekker met ciabatta en Parmezaanse kaas (het gerecht is dan niet meer lactosevrij).
  • Spaghetti vongole

    Instructievideo - 01:59 min.

Klassieke pasta vongole

Dit snelle, klassieke pastagerecht met venusschelpen kan elke dag van de week, maar kun je ook je gasten prima voorzetten.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig