Verwijder de schelpen die kapot zijn en spoel de rest van de vongole in koud water. Snijd de knoflook en peterselie fijn. Snipper de sjalot. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de knoflook, sjalot en chilivlokken 1 min. Voeg de tomatenblokjes, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. op hoog vuur. Voeg de vongole en wijn toe aan de tomatensaus en bak 4 min. op hoog vuur. Schud de pan regelmatig.
Giet de pasta af en meng met de peterselie door de vongole. Verwarm 2 min. Verdeel over 4 diepe borden en serveer.
Klassieke pasta vongole
Dit snelle, klassieke pastagerecht met venusschelpen kan elke dag van de week, maar kun je ook je gasten prima voorzetten.
- algemeenLekker met ciabatta en Parmezaanse kaas (het gerecht is dan niet meer lactosevrij).
Spaghetti vongole
Instructievideo - 01:59 min.
Klassieke pasta vongole
Dit snelle, klassieke pastagerecht met venusschelpen kan elke dag van de week, maar kun je ook je gasten prima voorzetten.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_078902_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
455 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de schelpen die kapot zijn en spoel de rest van de vongole in koud water. Snijd de knoflook en peterselie fijn. Snipper de sjalot. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de knoflook, sjalot en chilivlokken 1 min. Voeg de tomatenblokjes, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. op hoog vuur. Voeg de vongole en wijn toe aan de tomatensaus en bak 4 min. op hoog vuur. Schud de pan regelmatig.
Giet de pasta af en meng met de peterselie door de vongole. Verwarm 2 min. Verdeel over 4 diepe borden en serveer.
algemeen:Lekker met ciabatta en Parmezaanse kaas (het gerecht is dan niet meer lactosevrij).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg verse vongole
2 tenen knoflook
5 g verse platte peterselie
1 sjalot
250 g spaghetti
5 el traditionele olijfolie
½ tl chilivlokken
200 g tomatenblokjes
75 ml droge witte wijn