Snijd de rode ui in dunne halve ringen en doe in een kommetje. Schenk er het kokend water over en laat 5 min. staan. Giet af. Rasp de winterpeen fijn en doe in een kom. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng het limoenrasp en -sap door het wortelrasp. Halveer de puntpaprika, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in lange, smalle repen. Trek de makreel met 2 vorken uit elkaar en meng met de chipotlesaus.
Verdeel de wortelsalade, makreel en ijsbergsla in banen over de tortillawraps. Verdeel de rode ui en de chipotlesaus erover. Vouw de onder- en bovenkant van de wraps iets over de vulling en rol de wraps daarna zo strak mogelijk op. Verpak ze in aluminiumfolie.
Verhit de grillpan en gril hierin de pakketjes 5 min. Keer regelmatig.
Gegrilde wraps met pulled makreel
Deze viswraps lenen zich ook prima om op de barbecue te grillen. Steek in dat geval van tevoren de barbecue aan.
- combinatietipLekker met extra chipotlesaus.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Gegrilde wraps met pulled makreel
Deze viswraps lenen zich ook prima om op de barbecue te grillen. Steek in dat geval van tevoren de barbecue aan.
hoofdgerecht
4 personen
535 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de rode ui in dunne halve ringen en doe in een kommetje. Schenk er het kokend water over en laat 5 min. staan. Giet af. Rasp de winterpeen fijn en doe in een kom. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng het limoenrasp en -sap door het wortelrasp. Halveer de puntpaprika, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in lange, smalle repen. Trek de makreel met 2 vorken uit elkaar en meng met de chipotlesaus.
Verdeel de wortelsalade, makreel en ijsbergsla in banen over de tortillawraps. Verdeel de rode ui en de chipotlesaus erover. Vouw de onder- en bovenkant van de wraps iets over de vulling en rol de wraps daarna zo strak mogelijk op. Verpak ze in aluminiumfolie.
Verhit de grillpan en gril hierin de pakketjes 5 min. Keer regelmatig.
combinatietip:Lekker met extra chipotlesaus.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 rode ui
250 ml kokend water
300 g winterpeen
1 limoen
1 zoete puntpaprika
300 g verse graatloze makreelfilets
8 el mexican style chipotlesaus
100 g fijngesneden ijsbergsla
4 grote tortillawraps
Dit heb je nodig
aluminiumfolie
grillpan