Snijd de steelaanzet van de pepers, halveer de sjalotten. Doe met de knoflook in de keukenmachine en maal tot een grove pasta. Verwijder de buitenste (droge) bladeren van de serehstengel. Kneus met het lemmet van een breed mes het dikste deel en halveer in de lengte.
Verhit de olie in een pan en fruit de peperpasta, laos en het citroengras 5 min. Voeg de suiker, tomatenblokjes en water toe en breng opnieuw aan de kook. Laat 1 uur met de deksel op de pan op laag vuur koken. Schep af en toe om. Draai het vuur uit en laat de sambal in 1 uur goed afkoelen. Schep in de schone weckpot.
Sambal maken
Zelf sambal maken? Dat is het lekkerst wanneer je dat in een platte vijzel (cobek) doet. Met dit recept gebruiken we 'stiekem' een keukenmachine.
- bewaartipDe sambal is afgedekt in de koelkast 2 weken houdbaar.
- algemeenDit recept is goed voor ongeveer 400 ml saus.
Sambal maken
Zelf sambal maken? Dat is het lekkerst wanneer je dat in een platte vijzel (cobek) doet. Met dit recept gebruiken we 'stiekem' een keukenmachine.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_078725_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
1 porties
225 kcal
10 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Snijd de steelaanzet van de pepers, halveer de sjalotten. Doe met de knoflook in de keukenmachine en maal tot een grove pasta. Verwijder de buitenste (droge) bladeren van de serehstengel. Kneus met het lemmet van een breed mes het dikste deel en halveer in de lengte.
Verhit de olie in een pan en fruit de peperpasta, laos en het citroengras 5 min. Voeg de suiker, tomatenblokjes en water toe en breng opnieuw aan de kook. Laat 1 uur met de deksel op de pan op laag vuur koken. Schep af en toe om. Draai het vuur uit en laat de sambal in 1 uur goed afkoelen. Schep in de schone weckpot.
bewaartip:De sambal is afgedekt in de koelkast 2 weken houdbaar.
algemeen:Dit recept is goed voor ongeveer 400 ml saus.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 1 portie)
50 g rawitt pepers rood & groen
200 g sjalotten
3 tenen knoflook
2 stengels koelverse sereh citroengras
4 el arachideolie
1 tl gemalen laos
4 el kokosbloesemsuiker
400 g tomatenblokjes
100 ml water
Dit heb je nodig
keukenmachine
weckpot (à 500 ml)