Snijd de biefstuk in blokjes van 2 x 2 cm. Snijd de knoflook fijn en meng met de tijm, paprikapoeder, peper en eventueel zout door de olie. Schep om met het vlees en laat 30 min. buiten de koelkast marineren.
Laat ondertussen de paprika en uien uitlekken. Snijd de paprika in de lengte open en verwijder eventuele zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in lange repen van ca. 1 cm. Rol de repen op.
Steek de barbecue aan. Rijg om en om een stukje biefstuk, een stukje paprika en een uitje aan een spies. Herhaal en maak zo nog 7 spiesen.
Gril de biefstukspiesen in ca. 6 min. rosé vanbinnen en met mooie grillstrepen aan de buitenkant. Serveer met de spicy saus.
Biefstukspiesen met spicy saus
Wie barbecue zegt, zegt spiesjes. Wil je je tafelgenoten verrassen, kies dan voor deze variant met Amsterdamse uien.
- bereidingstipJe kunt de spiesen ook in de grillpan bereiden.
- combinatietipLekker met een groene salade.
Barbecue aansteken
Instructievideo - 01:07 min.
Biefstukspiesen met spicy saus
Wie barbecue zegt, zegt spiesjes. Wil je je tafelgenoten verrassen, kies dan voor deze variant met Amsterdamse uien.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_080036_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
310 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Snijd de biefstuk in blokjes van 2 x 2 cm. Snijd de knoflook fijn en meng met de tijm, paprikapoeder, peper en eventueel zout door de olie. Schep om met het vlees en laat 30 min. buiten de koelkast marineren.
Laat ondertussen de paprika en uien uitlekken. Snijd de paprika in de lengte open en verwijder eventuele zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in lange repen van ca. 1 cm. Rol de repen op.
Steek de barbecue aan. Rijg om en om een stukje biefstuk, een stukje paprika en een uitje aan een spies. Herhaal en maak zo nog 7 spiesen.
Gril de biefstukspiesen in ca. 6 min. rosé vanbinnen en met mooie grillstrepen aan de buitenkant. Serveer met de spicy saus.
bereidingstip:Je kunt de spiesen ook in de grillpan bereiden.
combinatietip:Lekker met een groene salade.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 biefstukken
2 tenen knoflook
1 el gedroogde tijm
½ el paprikapoeder
2 el traditionele olijfolie
295 g gegrilde rode paprika's in pot
340 g Amsterdamse uien
4 el andalousesaus
Dit heb je nodig
barbecue
metalen spiesen