Romesco (pittige Spaanse saus)

Pittig, kruidig en oh zo verleidelijk! Deze van origine Spaanse saus gaat perfect samen met vlees, vis, groenten en nog veel meer!

275 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 45 min. oventijd / 30 min. wachten

licht pittig

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Doe de rode paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 45 min. in de oven tot het vel zwartgeblakerd is. Doe in een vuurvaste kom, dek af met vershoudfolie en laat 30 min. afkoelen op het aanrecht.

  2. Verwijder het vel en de zaadlijsten van de paprika’s. Doe de gepelde paprika in een hoge kom met de gerookte amandelen, milde olijfolie, gemalen komijnzaad, rodewijnazijn, knoflook en sambal oelek. Pureer met een staafmixer tot een egale saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  • bewaartipJe kunt deze saus 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
  • serveertipSaus over? De romesco is ook lekker als dip bij rauwkost.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?
  • Paprika's roosteren en ontvellen

    Instructievideo - 01:07 min.

Romesco (pittige Spaanse saus)

Pittig, kruidig en oh zo verleidelijk! Deze van origine Spaanse saus gaat perfect samen met vlees, vis, groenten en nog veel meer!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig