Verwarm de oven voor op 220 °C. Doe de rode paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 45 min. in de oven tot het vel zwartgeblakerd is. Doe in een vuurvaste kom, dek af met vershoudfolie en laat 30 min. afkoelen op het aanrecht.
Verwijder het vel en de zaadlijsten van de paprika’s. Doe de gepelde paprika in een hoge kom met de gerookte amandelen, milde olijfolie, gemalen komijnzaad, rodewijnazijn, knoflook en sambal oelek. Pureer met een staafmixer tot een egale saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Romesco (pittige Spaanse saus)
Pittig, kruidig en oh zo verleidelijk! Deze van origine Spaanse saus gaat perfect samen met vlees, vis, groenten en nog veel meer!
275 kcal
(Voedingswaarden)10 min. bereiden / 45 min. oventijd / 30 min. wachten
7 ingrediënten
- bewaartipJe kunt deze saus 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
- serveertipSaus over? De romesco is ook lekker als dip bij rauwkost.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Paprika's roosteren en ontvellen
Instructievideo - 01:07 min.
Romesco (pittige Spaanse saus)
Pittig, kruidig en oh zo verleidelijk! Deze van origine Spaanse saus gaat perfect samen met vlees, vis, groenten en nog veel meer!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD177150_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
275 kcal
10 min. bereiden
30 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Doe de rode paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 45 min. in de oven tot het vel zwartgeblakerd is. Doe in een vuurvaste kom, dek af met vershoudfolie en laat 30 min. afkoelen op het aanrecht.
Verwijder het vel en de zaadlijsten van de paprika’s. Doe de gepelde paprika in een hoge kom met de gerookte amandelen, milde olijfolie, gemalen komijnzaad, rodewijnazijn, knoflook en sambal oelek. Pureer met een staafmixer tot een egale saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
bewaartip:Je kunt deze saus 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
serveertip:Saus over? De romesco is ook lekker als dip bij rauwkost.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 rode paprika's
75 g gerookte amandelen
4 el milde olijfolie
1 tl gemalen komijnzaad
2 el rodewijnazijn
1 teen knoflook
1 tl sambal oelek
Dit heb je nodig
bakpapier
vershoudfolie
Staafmixer