Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Scheur het brood in stukjes. Doe met de peterselie en knoflook in de keukenmachine en maal in 1 min. fijn.
Verhit de olie in een koekenpan en bak het broodkruim in 5 min. lichtbruin en knapperig. Neem van het vuur. Rasp de gele schil van de citroen erboven en schep om.
Verwijder de steelaanzet en het puntje van de snijbonen en snijd de bonen in stukjes van een ½ cm. Kook ze in 5 min. beetgaar. Snijd ondertussen het wit en groen van de bosuitjes in ringetjes. Giet de snijbonen af.
Doe de melk, boter en mosterd in een steelpan en verwarm. Giet de aardappelen af en laat ze in de pan zonder deksel even droogstomen. Voeg het melkmengsel toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Meng de snijbonen en bosui erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de stamppot in een schaal en strooi de Italiaanse brood-peterselietopping erover.
Karin Luitens snijbonenstamp met Italiaanse topping
De topping van gebakken broodkruim met peterselie en citroen doet het 'm: een crunchy extraatje!
- variatietipDoe de stamppot in 1 grote of meerdere kleine ovenschaaltjes. Bestrooi met geraspte kaas, leg er wat vlokjes boter op en gratineer ca. 13 min. in de oven op 225 °C of onder de grill.
- bereidingstipGeen oud brood in huis? Laat sneetjes vers brood een paar minuten uitdrogen in de oven op 180 °C (voorverwarmen hoeft niet) en keer halverwege. In plaats van witbrood kun je ook bruinbrood gebruiken, al wordt de topping dan wel donkerder van kleur.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Karin Luitens snijbonenstamp met Italiaanse topping
De topping van gebakken broodkruim met peterselie en citroen doet het 'm: een crunchy extraatje!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_080641_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
440 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Scheur het brood in stukjes. Doe met de peterselie en knoflook in de keukenmachine en maal in 1 min. fijn.
Verhit de olie in een koekenpan en bak het broodkruim in 5 min. lichtbruin en knapperig. Neem van het vuur. Rasp de gele schil van de citroen erboven en schep om.
Verwijder de steelaanzet en het puntje van de snijbonen en snijd de bonen in stukjes van een ½ cm. Kook ze in 5 min. beetgaar. Snijd ondertussen het wit en groen van de bosuitjes in ringetjes. Giet de snijbonen af.
Doe de melk, boter en mosterd in een steelpan en verwarm. Giet de aardappelen af en laat ze in de pan zonder deksel even droogstomen. Voeg het melkmengsel toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Meng de snijbonen en bosui erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de stamppot in een schaal en strooi de Italiaanse brood-peterselietopping erover.
variatietip:Doe de stamppot in 1 grote of meerdere kleine ovenschaaltjes. Bestrooi met geraspte kaas, leg er wat vlokjes boter op en gratineer ca. 13 min. in de oven op 225 °C of onder de grill.
bereidingstip:Geen oud brood in huis? Laat sneetjes vers brood een paar minuten uitdrogen in de oven op 180 °C (voorverwarmen hoeft niet) en keer halverwege. In plaats van witbrood kun je ook bruinbrood gebruiken, al wordt de topping dan wel donkerder van kleur.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1¼ kg kruimige aardappelen
3 sneetjes wit brood
20 g verse platte peterselie
2 tenen knoflook
2 el traditionele olijfolie
1 citroen
600 g verse snijbonen
4 bosuien
125 ml halfvolle melk
30 g ongezouten roomboter
1 el dijonmosterd
Dit heb je nodig
keukenmachine
pureestamper