Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd in stukken van 2 cm. Schil de winterpeen en snijd in plakjes van een ½ cm. Kook de groenten in 8 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan, laat afkoelen op een bord en hak grof.
Meng de groenten met de olie en chilisaus en bestrooi met de hazelnoten.
Snijbonen-wortel-salade met hazelnoten
Als je de groenten beetgaar kookt, zitten alle voedingsstoffen er nog in én ze blijven lekker knapperig.
- combinatietipLekker met gebakken aardappelen en een rundervink (het gerecht is dan niet meer veganistisch).
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Snijbonen-wortel-salade met hazelnoten
Als je de groenten beetgaar kookt, zitten alle voedingsstoffen er nog in én ze blijven lekker knapperig.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_081894_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
190 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd in stukken van 2 cm. Schil de winterpeen en snijd in plakjes van een ½ cm. Kook de groenten in 8 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan, laat afkoelen op een bord en hak grof.
Meng de groenten met de olie en chilisaus en bestrooi met de hazelnoten.
combinatietip:Lekker met gebakken aardappelen en een rundervink (het gerecht is dan niet meer veganistisch).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
400 g verse snijbonen
400 g winterpeen
50 g ongebrande hazelnoten
1 el arachideolie
2½ el zoete chilisaus