Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak grof.
Snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in plakjes. Meng de azijn en de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep door de bietjes en de peen.
Verdeel de bietjes en de peen in aparte hoopjes over een platte schaal. Garneer met de hazelnoten en de appelpartjes.
Bietensalade met wortel, appel en hazelnoten
Een heerlijke salade vol winterhelden!
- bereidingstipStap1 kun je drie dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Bietensalade met wortel, appel en hazelnoten
Een heerlijke salade vol winterhelden!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_076547_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
200 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak grof.
Snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in plakjes. Meng de azijn en de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep door de bietjes en de peen.
Verdeel de bietjes en de peen in aparte hoopjes over een platte schaal. Garneer met de hazelnoten en de appelpartjes.
bereidingstip:Stap1 kun je drie dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
50 g ongebrande hazelnoten
1 Granny Smith appel
1 el rodewijnazijn
2 el extra vierge olijfolie
150 g bietjes julienne
150 g peen julienne