Bruine bonen met spek in tomatensaus

De Hollandse bruine boon doet het fantastisch in een stoofschotel met spek en tomaat.

435 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 14 uur wachten

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Doe de bonen in een ruime schaal en schenk er zo veel water bij tot ze ruim onder water staan. Laat minimaal 12 uur weken.

  2. Giet de bonen af en doe ze in de pan. Snijd de knoflook in plakjes. Voeg de knoflook samen met de tomatenblokjes, rozemarijntakjes, spekreepjes, bouillontablet en het water toe. Roer goed door. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en stoof de bonen met de deksel op de pan in 2 uur gaar. Roer af en toe. Proef of de bonen gaar zijn en laat eventueel nog wat langer doorkoken zonder de deksel op de pan.

  • combinatietipLekker met braadworstjes en een groene salade.
  • bereidingstipJe kunt de avond van tevoren al water bij de bonen schenken, zodat ze de hele nacht kunnen weken. Snelle versie zonder weken? Gebruik bonen uit blik en stoof het gerecht 20 min. zonder de deksel op de pan.

Bruine bonen met spek in tomatensaus

De Hollandse bruine boon doet het fantastisch in een stoofschotel met spek en tomaat.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig