Pompoensoep met linzen, feta & knapperig brood

Door linzen toe te voegen aan deze pompoensoep, kun je 'm prima als maaltijd eten.

450 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

licht pittig

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook, komijn en sambal 3 min. Voeg de pompoenblokjes en het water toe. Breng de soep aan de kook en kook op middelhoog vuur in ca. 5 min. gaar. Pureer met een staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  2. Laat de linzen uitlekken en voeg toe aan de soep. Verwarm 3 min. mee. Verkruimel ondertussen de feta en snijd de bieslook fijn. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de feta, pompoenpitten en bieslook. Serveer er eventueel extra sambal bij.

  • Pompoensoep met linzen, feta en pompoenpitten

    Instructievideo - 00:57 min.

Pompoensoep met linzen, feta & knapperig brood

Door linzen toe te voegen aan deze pompoensoep, kun je 'm prima als maaltijd eten.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig