Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bestrooi ondertussen de kipdijfiletreepjes met peper. Snijd de champignons in vieren. Verhit de boter in een pan met dikke bodem en bak de kip en bloem 3 min. al roerend op middelhoog vuur. De kip hoeft niet echt te kleuren. Voeg al roerend de bouillon en dragon toe. Breng aan de kook, voeg de champignons toe en kook de ragout 8 min. op laag vuur.
Snijd ondertussen de bleekselderij in dunne boogjes en meng met de peen julienne. Pers de helft van de sinaasappel uit en snijd de andere helft in partjes. Meng het sinaasappelsap met de mosterd en olie tot een dressing. Roer door de bleekselderij en peen. Serveer de ragout met de rijst en de bleekselderij-wortelsalade. Garneer met de partjes sinaasappel.
Snelle kipragout met dragon
Zelf ragout maken, is veel makkelijker dan je denkt. Als je maar de juiste ingrediënten kiest.
- bereidingstipJe kunt de ragout maximaal 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Warm op laag vuur op.
- combinatietipOok lekker in een pasteitje.
Snelle kipragout met dragon
Zelf ragout maken, is veel makkelijker dan je denkt. Als je maar de juiste ingrediënten kiest.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_083466_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
700 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bestrooi ondertussen de kipdijfiletreepjes met peper. Snijd de champignons in vieren. Verhit de boter in een pan met dikke bodem en bak de kip en bloem 3 min. al roerend op middelhoog vuur. De kip hoeft niet echt te kleuren. Voeg al roerend de bouillon en dragon toe. Breng aan de kook, voeg de champignons toe en kook de ragout 8 min. op laag vuur.
Snijd ondertussen de bleekselderij in dunne boogjes en meng met de peen julienne. Pers de helft van de sinaasappel uit en snijd de andere helft in partjes. Meng het sinaasappelsap met de mosterd en olie tot een dressing. Roer door de bleekselderij en peen. Serveer de ragout met de rijst en de bleekselderij-wortelsalade. Garneer met de partjes sinaasappel.
bereidingstip:Je kunt de ragout maximaal 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Warm op laag vuur op.
combinatietip:Ook lekker in een pasteitje.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g basmatirijst
400 g kipdijfiletreepjes
250 g kastanjechampignons
40 g ongezouten roomboter
4 el tarwebloem
450 ml kippenbouillon van tablet
2 tl gedroogde dragon
4 stengels bleekselderij
300 g peen julienne
1 medium handsinaasappel
1 tl Franse mosterd
4 el traditionele olijfolie