Snijd de knoflook fijn. Verwijder de steel en zaadlijsten van de jalapeñopeper en snijd het vruchtvlees fijn. Verhit de helft van de olie in een pan en roerbak de peper en knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de pompoenstukjes toe en bak 2 min. mee. Voeg het water toe en verkruimel het bouillontablet erboven. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. koken.
Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel de eieren en prak met een vork. Doe de selderij met de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Pureer de pompoensoep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over de kommen, besprenkel met de selderij-olie en bestrooi met eikruim en tuinkers.
Pompoensoep met eikruim
Zeg je winter, dan zeggen wij: pompoen.
- bereidingstipJe kunt deze soep 2 dagen van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast.
- combinatietipLekker met naanbrood.
- algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
Pompoensoep met eikruim
Zeg je winter, dan zeggen wij: pompoen.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_086229_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
2 personen
415 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Verwijder de steel en zaadlijsten van de jalapeñopeper en snijd het vruchtvlees fijn. Verhit de helft van de olie in een pan en roerbak de peper en knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de pompoenstukjes toe en bak 2 min. mee. Voeg het water toe en verkruimel het bouillontablet erboven. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. koken.
Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel de eieren en prak met een vork. Doe de selderij met de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Pureer de pompoensoep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over de kommen, besprenkel met de selderij-olie en bestrooi met eikruim en tuinkers.
bereidingstip:Je kunt deze soep 2 dagen van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast.
combinatietip:Lekker met naanbrood.
algemeen:Dit is een Allerhande Box gerecht.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
2 tenen knoflook
½ jalapeñopeper
4 el traditionele olijfolie
800 g koelverse pompoenstukjes
500 ml kraanwater
1 kippenbouillontablet
2 middelgrote eieren
10 g verse selderij
½ bakje tuinkers
Dit heb je nodig
staafmixer