Mexicaanse tomatensoep met mais

Tomatensoep op z'n Mexicaans met paprika, mais en bonen.

405 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Halveer de paprika’s en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes en halveer. Laat de mais uitlekken. Doe de kidneybonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Doe de paprika, mais en kidneybonen samen met de inhoud van het pakje tomatensoep en het paprikapoeder in een soeppan met het hete water. Breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10 min. op laag vuur zachtjes koken. Roer regelmatig.

  2. Rasp ondertussen de cheddar. Voeg de kip toe aan de soep en verwarm nog 2 min. Verdeel de soep over de diepe borden, bestrooi met de kaas en serveer met de tortillachips.

  • combinatietipLekker met zure room.

Gerelateerde recepten

Mexicaanse tomatensoep met mais

Tomatensoep op z'n Mexicaans met paprika, mais en bonen.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig