Hollandse biefstuk met zuurkoolsalade en bonenpuree

Een restaurant aan huis met dit gerecht!

675 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in 20 min. gaar. Spoel de zuurkool af onder koud stromend water en laat goed uitlekken in een vergiet. Snijd de bieslook fijn. Meng de zuurkool met de spitskool. Klop een dressing van de helft van de olie, de azijn en mosterd en schep met de rozijnen en bieslook door de koolsalade.

  2. Bestrooi de biefstuk met peper en eventueel zout en bak in ⅔ van de rest van de olie 3 min. per kant op hoog vuur goudbruin. Laat 5 min. afgedekt rusten onder aluminiumfolie. Spoel ondertussen de bonen af onder koud stromend water.

  3. Giet de aardappelen af, maar vang een kopje kookvocht op. Doe de aardappelen terug in de pan en voeg de rozemarijn en de rest van de olie toe. Stamp tot een grove puree en voeg eventueel wat kookvocht toe als de puree te droog is. Schep voorzichtig de bonen erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de biefstuk met de salade en puree.

  • Biefstuk bakken

    Instructievideo - 02:37 min.

Hollandse biefstuk met zuurkoolsalade en bonenpuree

Een restaurant aan huis met dit gerecht!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig