Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de knolselderij, knoflook en ui 3 min. Roer regelmatig. Voeg de bouillontabletten, kokend water en de mosterd toe. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur koken met de deksel op de pan. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Bestrooi met de bieslook.
Knolselderij-mosterdsoep
De milde aromatische smaak van knolselderij doet het goed bij het pittige van de mosterd in deze soep.
- combinatietipServeer bij deze soep eens roggebrood (zoals AH Liefde & Passie). Dat maakt het ook een lekker lunchgerecht.
Knolselderij-mosterdsoep
De milde aromatische smaak van knolselderij doet het goed bij het pittige van de mosterd in deze soep.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_087413_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
4 personen
185 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de knolselderij, knoflook en ui 3 min. Roer regelmatig. Voeg de bouillontabletten, kokend water en de mosterd toe. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur koken met de deksel op de pan. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Bestrooi met de bieslook.
combinatietip:Serveer bij deze soep eens roggebrood (zoals AH Liefde & Passie). Dat maakt het ook een lekker lunchgerecht.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 knolselderij
1 teen knoflook
2 el traditionele olijfolie
150 g gesneden uien
2 groentebouillontabletten
3 el grove Zaanse mosterd
1 l kokend water
12½ g verse bieslook
Dit heb je nodig
staafmixer