Knolselderij-pastinaaksoep

Dit is misschien wel hét lekkerste pastinaaksoep recept die je ooit geprobeerd hebt! Extra romig en smaakvol door de toevoeging van knolselderij, slagroom en een lepeltje pesto om 't af te maken.

565 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 10 min. oventijd / 20 min. wachten

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum en snijd de takjes heel fijn. Schil de knolselderij en pastinaak en snijd in stukken van 2 cm.

  2. Verhit de olie in een soeppan en bak de knolselderij en pastinaak 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Voeg de fijngesneden takjes basilicum, het bouillonblokje en het kokende water toe en breng aan de kook. Laat met de deksel schuin op de pan 20 min. op laag vuur koken.

  3. Bak ondertussen het stokbrood af volgens de aanwijzing op de verpakking.

  4. Voeg de slagroom toe aan de soep en verwarm 3 min. Haal de soep van het vuur, pureer met de staafmixer glad en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over kommen en verdeel de pesto en de blaadjes basilicum over de soep. Breek het stokbrood in stukken en serveer bij de soep.

Knolselderij-pastinaaksoep

Dit is misschien wel hét lekkerste pastinaaksoep recept die je ooit geprobeerd hebt! Extra romig en smaakvol door de toevoeging van knolselderij, slagroom en een lepeltje pesto om 't af te maken.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig