Pastinaaksoep met prei

Wie van pastinaak houdt gaat een liefhebber zijn van deze soep. Lekker romig gemaakt door de zuivelspread.

340 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 15 min. wachten

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de pastinaken en snijd in gelijke stukken. Snipper de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk. Snijd de prei in dunne ringen, doe ze in een vergiet, spoel met koud stromend water en laat uitlekken.

  2. Verhit de helft van de olie in een soeppan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook, pastinaak en ⅔ van de prei 5 min. Voeg het water en het bouillonblokje toe, breng aan de kook. Laat 20 min. zachtjes koken.

  3. Verhit ondertussen de rest van olie op middelhoog vuur in een koekenpan en bak de overige prei in 5 min. goudbruin.

  4. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg 50 g zuivelspread (per 4 personen) toe. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Meng de rest van de zuivelspread met 1 el water (per 4 personen). Verdeel de soep over kommen en verdeel de zuivelspread en de gebakken prei erover.

  • bereidingstipJe kunt de soep verdunnen door er wat extra water aan toe te voegen.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Pastinaaksoep met prei

Wie van pastinaak houdt gaat een liefhebber zijn van deze soep. Lekker romig gemaakt door de zuivelspread.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig