Pastinaaksoep met appel

Wist je dat pastinaak en appel een heerlijke combi is? Deze pastinaaksoep met appel is heerlijk romig, fris en kruidig door de toevoeging van kerriepoeder en nootmuskaat. En als je plantaardige bouillon gebruikt is dit soeprecept ook nog eens vegan!

310 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 20 min. wachten

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de pastinaken en snijd in gelijke stukken. Snijd de uien in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Was de ongeschilde appels en snijd in blokjes van 1 cm.

  2. Verhit ⅔ van de olie op middelhoog vuur in een soeppan. Bak ⅓ van de ui, knoflook, pastinaak, helft van de appel en kerriepoeder 5 min. Voeg het water en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook. Laat 20 min zachtjes koken.

  3. Verhit ondertussen de rest van olie op hoog vuur in een koekenpan en bak de overige appel en ui met de nootmuskaat in 4-5 min. goudbruin. Haal uit de pan en laat afkoelen.

  4. Pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Verdeel de soep over kommen en verdeel de gebakken appel en ui erover.

  • combinatietipLekker met volkorenbollen.
  • bereidingstipJe kunt de soep verdunnen door er wat extra water aan toe te voegen.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Pastinaaksoep met appel

Wist je dat pastinaak en appel een heerlijke combi is? Deze pastinaaksoep met appel is heerlijk romig, fris en kruidig door de toevoeging van kerriepoeder en nootmuskaat. En als je plantaardige bouillon gebruikt is dit soeprecept ook nog eens vegan!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig