Steek de barbecue aan. Doe ondertussen de eidooiers met de mosterd in een kom. Schenk er al kloppend met een garde druppelsgewijs de olie bij. Klop tot alle olie is opgenomen en je een romige, gladde mayonaise hebt.
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de kappertjes en peterselie fijn. Voeg samen met het citroenrasp en 1 el citroensap (per 4 personen) toe aan de mayonaise. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel zout. Voeg eventueel naar smaak extra citroensap toe.
Schil de ui en snijd in 2 parten per persoon. Leg op elke plak ontbijtspek 3 kleine salieblaadjes en wikkel er een worstje in. Rijg aan elke spies om en om 3 worstjes en 2 uiparten.
Gril de worstspiesen op de barbecue in ca.15 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Serveer met de citroen-kappertjesmayonaise.
Catalaanse worstspiesen met citroenmayonaise
Hoe maak je barbecuespiesen nog lekkerder? Met ontbijtspek en salie!
- variatietipHeb je geen verse salie, dan kun je deze ook weglaten of vervangen door gedroogde salie.
- algemeenHet gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.
- variatietipJe kunt de zoete ui eventueel vervangen door gewone ui.
- combinatietipLekker met gegrilde snoeppaprika’s.
Wegwerpbarbecue worstspiesen van Jord Althuizen
Instructievideo - 02:28 min.
Catalaanse worstspiesen met citroenmayonaise
Hoe maak je barbecuespiesen nog lekkerder? Met ontbijtspek en salie!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_090940_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
845 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Doe ondertussen de eidooiers met de mosterd in een kom. Schenk er al kloppend met een garde druppelsgewijs de olie bij. Klop tot alle olie is opgenomen en je een romige, gladde mayonaise hebt.
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de kappertjes en peterselie fijn. Voeg samen met het citroenrasp en 1 el citroensap (per 4 personen) toe aan de mayonaise. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel zout. Voeg eventueel naar smaak extra citroensap toe.
Schil de ui en snijd in 2 parten per persoon. Leg op elke plak ontbijtspek 3 kleine salieblaadjes en wikkel er een worstje in. Rijg aan elke spies om en om 3 worstjes en 2 uiparten.
Gril de worstspiesen op de barbecue in ca.15 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Serveer met de citroen-kappertjesmayonaise.
variatietip:Heb je geen verse salie, dan kun je deze ook weglaten of vervangen door gedroogde salie.
algemeen:Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.
variatietip:Je kunt de zoete ui eventueel vervangen door gewone ui.
combinatietip:Lekker met gegrilde snoeppaprika’s.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 eidooiers
1 tl dijonmosterd
150 ml (zonnebloem)olie
1 citroen
2 el kappertjes
1 el verse platte peterselie
1 zoete ui
12 plakken gerookt ontbijtspek
36 blaadjes verse salieblaadjes
12 Catalaanse worstjes
Dit heb je nodig
barbecue
barbecuespiesen