Mediterrane salade met basilicumcroutons

It's lunchtime. Vandaag op het menu: een zomerse salade met romaatjes en zelfgemaakte croutons.

475 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 15 min. oventijd

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Scheur de ciabattina in stukken van 2 cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de romaatjes aan de tak ernaast, bespray het brood en de tomaatjes met ⅓ van de basilicumolie en bestrooi eventueel met zout. Rooster 15 min. in het midden van de oven. Schep de croutons halverwege om.

  2. Snijd ondertussen de kip in dunne plakjes. Verdeel de sla, olijven en kappertjes over een grote platte schaal. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel samen met de kip erover. Spray de rest van de basilicumolie erop en verdeel de geroosterde tomaatjes en basilicumcroutons erover.

  • bereidingstipJe kunt de croutons 1 dag van tevoren maken. Laat afkoelen en bewaar in een luchtdichte bak buiten de koelkast.

Gerelateerde recepten

Mediterrane salade met basilicumcroutons

It's lunchtime. Vandaag op het menu: een zomerse salade met romaatjes en zelfgemaakte croutons.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig