Gehaktballen in biersaus met kriel en sperziebonen

Met biersaus wordt alles nóg lekkerder. Ook die alledaagse gehaktballen!

555 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de krieltjes in 10 min. gaar. Giet af en laat uitlekken. Verhit de boter en bak de krieltjes met peper en eventueel zout in 14 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de runderballetjes in 3 min. rondom bruin. Voeg het bier en de stroop toe, breng aan de kook en laat op middelhoog vuur in ca. 7 min. gaar worden. Neem uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

  2. Kook de saus op hoog vuur in tot hij aan de achterkant van een houten lepel blijft plakken. Dit duurt ca. 5 min. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en kook de sperziebonen in 7 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken. Bestrooi met de gebakken uitjes. Serveer de gehaktballetjes in biersaus met de sperziebonen en gebakken krieltjes.

Gehaktballen in biersaus met kriel en sperziebonen

Met biersaus wordt alles nóg lekkerder. Ook die alledaagse gehaktballen!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig