Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de stokbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking af. Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd in repen. Pel 2/3 van de uien en snijd ze in parten. Verdeel de uien en paprika over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olijfolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster de groenten 15 min. in de oven.
Snipper de rest van de uien. Verhit de rest van de olie in een pan en fruit ca. 5 min. tot deze glazig is. Voeg de tomatenpuree toe en fruit 3 min. mee. Voeg de tomatenblokjes, suiker en 250 ml water toe. Breng aan de kook en laat 20 min. zachtjes koken. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel ondertussen de tomatensaus en het paprika-uimengsel over 2 koekenpannen. Voeg aan elke pan 150 ml water toe en breng aan de kook.
Maak in elke pan 4 kuiltjes in de saus en breek boven elk kuiltje een ei. Dek de pannen af met een deksel of aluminiumfolie en laat de eieren in 10 min. op laag vuur stollen. Serveer het gerecht in de pannen en serveer het brood erbij. Je kunt met 2 personen uit 1 pan eten.
Shakshuka met brood
Shak-wat? Shakshuka kun je het beste uitleggen als eieren in pittige tomatensaus.
- algemeenIn dit recept kun je de saus en het paprika-uimengsel ook vooraf bereiden.
- kookstaptipJe kunt het paprika-uimengsel ook samen met de tomatensaus in 1 pan maken. Fruit de ui en paprika mee voordat je de tomatenpuree toevoegt.
- algemeenDit recept is onderdeel van Allerhande’s ‘Zondagkoken’. Kijk op ah.nl/allerhande/zondagkoken voor alle recepten. En, hoe je in 1x keer voor 4 dagen kookt zodat je doordeweeks in een handomdraai aan tafel kan. Let op: de online receptuur kan afwijken van de versie in het magazine.
Shakshuka met brood
Shak-wat? Shakshuka kun je het beste uitleggen als eieren in pittige tomatensaus.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_096356_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
700 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de stokbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking af. Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd in repen. Pel 2/3 van de uien en snijd ze in parten. Verdeel de uien en paprika over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olijfolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster de groenten 15 min. in de oven.
Snipper de rest van de uien. Verhit de rest van de olie in een pan en fruit ca. 5 min. tot deze glazig is. Voeg de tomatenpuree toe en fruit 3 min. mee. Voeg de tomatenblokjes, suiker en 250 ml water toe. Breng aan de kook en laat 20 min. zachtjes koken. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel ondertussen de tomatensaus en het paprika-uimengsel over 2 koekenpannen. Voeg aan elke pan 150 ml water toe en breng aan de kook.
Maak in elke pan 4 kuiltjes in de saus en breek boven elk kuiltje een ei. Dek de pannen af met een deksel of aluminiumfolie en laat de eieren in 10 min. op laag vuur stollen. Serveer het gerecht in de pannen en serveer het brood erbij. Je kunt met 2 personen uit 1 pan eten.
algemeen:In dit recept kun je de saus en het paprika-uimengsel ook vooraf bereiden.
kookstaptip:Je kunt het paprika-uimengsel ook samen met de tomatensaus in 1 pan maken. Fruit de ui en paprika mee voordat je de tomatenpuree toevoegt.
algemeen:Dit recept is onderdeel van Allerhande’s ‘Zondagkoken’. Kijk op ah.nl/allerhande/zondagkoken voor alle recepten. En, hoe je in 1x keer voor 4 dagen kookt zodat je doordeweeks in een handomdraai aan tafel kan. Let op: de online receptuur kan afwijken van de versie in het magazine.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 meergranen pistolets (afbak)
1 zak paprikamix
3 uien
3 el milde olijfolie
70 g tomatenpuree
800 g tomatenblokjes
½ el kristalsuiker
550 ml water
8 middelgrote eieren
Dit heb je nodig
bakpapier