Zalm met krieltjes, spinazie en peultjes

Terwijl de zalm in de oven bakt, de krieltjes en peulen koken, bereid je de spinazie in een wok.

475 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 16 min. oventijd

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de ongeschilde krieltjes in een ruime pan water met zout in 15 min. gaar. Kook de laatste 5 min. de peultjes mee. Boen de citroen schoon, halveer de citroen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in parten.

  2. Leg de zalm in de ovenschaal, besprenkel met 2 el citroensap, bestrooi met peper en eventueel zout. Bak in het midden van de oven in ca. 16 min. rosé. Snijd de tomaat in parten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

  3. Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan of wok. Snijd de knoflook fijn, voeg de knoflook, spinazie en tomaat toe en roerbak 2 min. Breng op smaak met peper. Giet de krieltjes met de peultjes af. Serveer de krieltjes en peultjes met de zalm, spinazie en een partje citroen.

  • serveertipBestrooi de krieltjes met 3 el fijngesneden peterselie.

Zalm met krieltjes, spinazie en peultjes

Terwijl de zalm in de oven bakt, de krieltjes en peulen koken, bereid je de spinazie in een wok.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig