Schil en rasp de gember. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil van ¼ van de sinaasappel. Pers de vrucht uit. Meng de gember, het sinaasappelsap en -rasp, de mosterd, honing, kurkuma en yoghurt tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en eventueel (zee)zout.
Kurkumadressing
Op zoek naar pit in je salade? Dat heb je zéker gevonden in deze dressing.
- algemeenDe hoeveelheid van deze dressing is goed voor ca. 200 ml.
- combinatietipLekker door een linzensalade. Het recept voor deze salade vind je elders op deze website.
Kurkumadressing
Op zoek naar pit in je salade? Dat heb je zéker gevonden in deze dressing.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_101594_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
1 porties
160 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Schil en rasp de gember. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil van ¼ van de sinaasappel. Pers de vrucht uit. Meng de gember, het sinaasappelsap en -rasp, de mosterd, honing, kurkuma en yoghurt tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en eventueel (zee)zout.
algemeen:De hoeveelheid van deze dressing is goed voor ca. 200 ml.
combinatietip:Lekker door een linzensalade. Het recept voor deze salade vind je elders op deze website.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 1 portie)
3 cm verse gember
1 medium handsinaasappel
1 el Franse mosterd
2 tl vloeibare honing
1 tl kurkuma
100 ml Griekse yoghurt 0%