Doe de ongeschilde bieten in een pan en doe er zo veel water bij dat ze helemaal onder staan. Voeg de helft van de azijn en eventueel zout toe. Breng aan de kook en laat de bieten in 50-60 min. helemaal gaar worden. Als je een mes gemakkelijk in een biet kan prikken, is deze gaar. Giet de bieten af en laat ze in ca. 1 uur afkoelen. Pel ondertussen de ui en snijd in dunne halve ringen. Meng in een kommetje met de rest van de azijn. Laat staan tot gebruik.
Schil de bieten en snijd ze in plakjes van een ½ cm. Doe in een schaal en meng de ui met de azijn door de bietenplakjes. Meng de Griekse yoghurt met de mierikswortel. Verdeel het mengsel over de bietjes. Snijd de peterselie fijn en strooi erover.
Bietensalade met Griekse yoghurt en mierikswortel
Varieer eens met biet en maak er een salade van: lekker bij vis bijvoorbeeld.
- variatietipJe kunt in plaats van rauwe biet ook kant-en-klaar gekookte bietjes gebruiken.
- variatietipAls je niet van mierikswortel houdt, gebruik dan mosterd of laat ’m achterwege.
- bereidingstipJe kunt de bieten een avond van tevoren al koken.
- combinatietipLekker met gebakken schelvis en in de schil gekookte krieltjes.
Bietensalade met Griekse yoghurt en mierikswortel
Varieer eens met biet en maak er een salade van: lekker bij vis bijvoorbeeld.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_102505_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
95 kcal
15 min. bereiden
2 uur wachten
Aan de slag
Doe de ongeschilde bieten in een pan en doe er zo veel water bij dat ze helemaal onder staan. Voeg de helft van de azijn en eventueel zout toe. Breng aan de kook en laat de bieten in 50-60 min. helemaal gaar worden. Als je een mes gemakkelijk in een biet kan prikken, is deze gaar. Giet de bieten af en laat ze in ca. 1 uur afkoelen. Pel ondertussen de ui en snijd in dunne halve ringen. Meng in een kommetje met de rest van de azijn. Laat staan tot gebruik.
Schil de bieten en snijd ze in plakjes van een ½ cm. Doe in een schaal en meng de ui met de azijn door de bietenplakjes. Meng de Griekse yoghurt met de mierikswortel. Verdeel het mengsel over de bietjes. Snijd de peterselie fijn en strooi erover.
variatietip:Je kunt in plaats van rauwe biet ook kant-en-klaar gekookte bietjes gebruiken.
variatietip:Als je niet van mierikswortel houdt, gebruik dan mosterd of laat ’m achterwege.
bereidingstip:Je kunt de bieten een avond van tevoren al koken.
combinatietip:Lekker met gebakken schelvis en in de schil gekookte krieltjes.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
800 g rode bieten
50 ml rodewijnazijn
1 rode ui
125 ml Griekse yoghurt 0%
1 el Kühne mierikswortel in pot
5 g verse peterselie