Het perfecte roerei

Zondagochtend: geroosterd brood met roerei, een glas versgeperst sap. Laat die dag maar komen.

235 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden

2 ingrediënten


Aan de slag


  1. Breek de eieren boven een kom en klop ze kort los met een vork. Het wit en geel hoeven niet helemaal te worden gemengd. Smelt de boter op middelhoog vuur in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schenk het ei in de pan, zet het vuur laag en roer voortdurend zodat het niet aan de pan gaat kleven.

  2. Blijf roeren, zodat het ei overal gelijkmatig stolt. Zet het vuur uit als het ei half gestold is. Door de warmte van de pan stolt het ei verder. Blijf roeren.

  3. Breng het roerei op smaak met peper en eventueel zout.

  • kookstaptipHoud je van extra romig roerei? Voeg dan bij stap 3, als het ei half gestold is, 3 el slagroom toe.
  • Roerei maken

    Instructievideo - 01:12 min.

Het perfecte roerei

Zondagochtend: geroosterd brood met roerei, een glas versgeperst sap. Laat die dag maar komen.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig