Shakshuka met volkorenbrood

Shakshuka: een pannetje vol smaak om lekker in te dippen. Deze vegavariant is door alle groenten ook nog eens hartstikke gezond.

400 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 15 min. wachten

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de uien in ringen. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 10 min. op laag vuur.

  2. Halveer ondertussen de paprika’s, maak ze schoon en snijd het vruchtvlees in dunne repen. Voeg toe aan de ui en bak 8-10 min. mee op middelhoog vuur. Roer af en toe.

  3. Voeg de tomatenblokjes toe, breng op smaak met peper en eventueel zout, roer door en breng aan de kook. Maak steeds een kuiltje in het tomaten-paprikamengsel met de achterkant van een lepel en breek er voorzichtig een ei boven. Laat in 15 min. met de deksel op de pan op laag vuur stollen.

  4. Serveer de shakshuka met het brood erbij om mee te dopen.

Shakshuka met volkorenbrood

Shakshuka: een pannetje vol smaak om lekker in te dippen. Deze vegavariant is door alle groenten ook nog eens hartstikke gezond.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig