Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel lauw onder koud stromend water. Schil en rasp ondertussen de gember. Verhit de olie in een wok en bak de gember, vegakipstukjes en de helft van de chilisaus 5 min. op middelhoog vuur.
Maak een dressing van de sesamolie, sojasaus en sushiazijn. Meng met de mie en courgettespaghetti. Schep de (rauwe) wokgroente erdoor en verdeel over een platte schaal. Hak de pinda’s grof en verdeel samen met de kip over de noedelsalade. Besprenkel met de rest van de chilisaus.
Vegetarische noedelsalade met sesamdressing
Handig: deze salade kun je ook meenemen als lunch of snel diner on the go.
- serveertipLekker met limoen.
Vegetarische noedelsalade met sesamdressing
Handig: deze salade kun je ook meenemen als lunch of snel diner on the go.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_110509_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
595 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel lauw onder koud stromend water. Schil en rasp ondertussen de gember. Verhit de olie in een wok en bak de gember, vegakipstukjes en de helft van de chilisaus 5 min. op middelhoog vuur.
Maak een dressing van de sesamolie, sojasaus en sushiazijn. Meng met de mie en courgettespaghetti. Schep de (rauwe) wokgroente erdoor en verdeel over een platte schaal. Hak de pinda’s grof en verdeel samen met de kip over de noedelsalade. Besprenkel met de rest van de chilisaus.
serveertip:Lekker met limoen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
200 g mienestjes
3 cm verse gember
2 el arachideolie
320 g stukjes als van kip
4 el zoete chilisaus
2 el sesamolie
2 el sojasaus
2 el sushiazijn
400 g courgette spaghetti
400 g Japanse wokgroente sojabonen en paksoi
50 g gezouten pinda's