Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Snijd de bosui in zo dun mogelijke ringetjes. Snijd de korstjes van het brood en week de boterhammen in de melk. Knijp goed uit en meng samen met de bosui, het ei, de currypasta en het zout door het kipgehakt. Verdeel het gehakt over de cakevorm en laat in ca. 40 min. gaar worden in de oven.
Schil en rasp de gember. Verhit de olie in een wok en roerbak de wokgroente en de gember 6 min. Breng eventueel op smaak met zout. Bereid ondertussen de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de groente met de mihoen en serveer met een plak gehaktbrood erop.
Kruidig gehaktbrood
Een gehaktbrood = acht porties. Handig voor een grote groep of de volgende dag als lunch. Op smaak gebracht met Thaise currypasta.
- variatietipEet de rest van het gehaktbrood de dag erna met stokbrood en sla.
- algemeenJe kunt het gehaktbrood tot het bereiden van de mihoen twee dagen van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Thais gehaktbrood
Instructievideo - 00:36 min.
Kruidig gehaktbrood
Een gehaktbrood = acht porties. Handig voor een grote groep of de volgende dag als lunch. Op smaak gebracht met Thaise currypasta.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_110976_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
8 porties
355 kcal
15 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Snijd de bosui in zo dun mogelijke ringetjes. Snijd de korstjes van het brood en week de boterhammen in de melk. Knijp goed uit en meng samen met de bosui, het ei, de currypasta en het zout door het kipgehakt. Verdeel het gehakt over de cakevorm en laat in ca. 40 min. gaar worden in de oven.
Schil en rasp de gember. Verhit de olie in een wok en roerbak de wokgroente en de gember 6 min. Breng eventueel op smaak met zout. Bereid ondertussen de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de groente met de mihoen en serveer met een plak gehaktbrood erop.
variatietip:Eet de rest van het gehaktbrood de dag erna met stokbrood en sla.
algemeen:Je kunt het gehaktbrood tot het bereiden van de mihoen twee dagen van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
3 bosuien
4 sneetjes witbrood
50 ml halfvolle melk
1 middelgroot scharrelei
2 el Panang rode currypasta
½ tl zout
900 g kipgehakt naturel
5 cm gember
1 el arachideolie
800 g Thaise wokgroente
200 g mihoen
Dit heb je nodig
bakpapier
cakevorm