Kruidig gehaktbrood

Een gehaktbrood = acht porties. Handig voor een grote groep of de volgende dag als lunch. Op smaak gebracht met Thaise currypasta.

355 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 40 min. oventijd

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Snijd de bosui in zo dun mogelijke ringetjes. Snijd de korstjes van het brood en week de boterhammen in de melk. Knijp goed uit en meng samen met de bosui, het ei, de currypasta en het zout door het kipgehakt. Verdeel het gehakt over de cakevorm en laat in ca. 40 min. gaar worden in de oven.

  2. Schil en rasp de gember. Verhit de olie in een wok en roerbak de wokgroente en de gember 6 min. Breng eventueel op smaak met zout. Bereid ondertussen de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de groente met de mihoen en serveer met een plak gehaktbrood erop.

  • variatietipEet de rest van het gehaktbrood de dag erna met stokbrood en sla.
  • algemeenJe kunt het gehaktbrood tot het bereiden van de mihoen twee dagen van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  • Thais gehaktbrood

    Instructievideo - 00:36 min.

Kruidig gehaktbrood

Een gehaktbrood = acht porties. Handig voor een grote groep of de volgende dag als lunch. Op smaak gebracht met Thaise currypasta.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig