Pompoenlasagne met pecannoten & gorgonzolasaus

De lasagnebladen zijn gemaakt van pompoen. Dat betekent niet alleen minder koolhydraten, maar ook meer smaak.

605 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 1 uur oventijd

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de gorgonzola in stukjes. Meng de ricotta met de handmixer met de gorgonzola en crème fraîche tot een zo glad mogelijk mengsel. Snipper de sjalotjes en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes tijm van de takjes.

  2. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot, knoflook en ui 3 min. op laag vuur. Doe de ontdooide tuinerwten in een vergiet en giet er kokend water over. Laat goed uitlekken en meng met de sjalot, knoflook en tijm. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout. Hak de noten fijn.

  3. Vet de ovenschaal in met de rest van de olie. Maak laagjes van telkens ¼ van de pompoenlasagne, ⅓ van de tuinerwten en ⅓ ricotta. Bestrooi met de noten. Laat in ca. 60 min gaar worden in de oven. Dek indien nodig af met aluminiumfolie als de noten te donker worden.

Gerelateerde recepten

Pompoenlasagne met pecannoten & gorgonzolasaus

De lasagnebladen zijn gemaakt van pompoen. Dat betekent niet alleen minder koolhydraten, maar ook meer smaak.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig