Splits de eieren (de eiwitten worden niet gebruikt) en doe de dooiers in een kom. Voeg de suiker al kloppend met een (hand)mixer in delen toe en klop tot er een stevig lichtgeel schuim is ontstaan. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Mix de boter in delen door het ei-suikermengsel. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil erboven.
Zeef de bloem, bakpoeder en het zout boven het botermengsel. Meng met koele handen zo snel mogelijk tot een samenhangend deeg. Vorm het deeg tot een platte schijf en wikkel in een stuk vershoudfolie. Laat 2 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Vorm balletjes van het deeg en druk plat op de bakplaten tot ze een ½ cm dik zijn. Bak de koekjes in ca. 20 min. goudbruin. Wissel de bakplaten halverwege de baktijd van positie in de oven als je met meerdere bakplaten werkt.
Bretonse boterbiscuits
Deze Bretonse koekjes staan bekend om hun zilte touch.
- bewaartipJe kunt deze koekjes in een goed afgesloten trommel ca. 4 dagen bewaren.
- algemeenLa Gall ongezouten roomboter is niet in elke Albert Heijn-winkel verkrijgbaar. Bestel het op ah.nl of vervang het door AH Biologische Ongezouten boter.
Bretonse boterbiscuits
Deze Bretonse koekjes staan bekend om hun zilte touch.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_125718_220x162_JPG.jpg)
24 porties
105 kcal
25 min. bereiden
2 uur wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Splits de eieren (de eiwitten worden niet gebruikt) en doe de dooiers in een kom. Voeg de suiker al kloppend met een (hand)mixer in delen toe en klop tot er een stevig lichtgeel schuim is ontstaan. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Mix de boter in delen door het ei-suikermengsel. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil erboven.
Zeef de bloem, bakpoeder en het zout boven het botermengsel. Meng met koele handen zo snel mogelijk tot een samenhangend deeg. Vorm het deeg tot een platte schijf en wikkel in een stuk vershoudfolie. Laat 2 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Vorm balletjes van het deeg en druk plat op de bakplaten tot ze een ½ cm dik zijn. Bak de koekjes in ca. 20 min. goudbruin. Wissel de bakplaten halverwege de baktijd van positie in de oven als je met meerdere bakplaten werkt.
bewaartip:Je kunt deze koekjes in een goed afgesloten trommel ca. 4 dagen bewaren.
algemeen:La Gall ongezouten roomboter is niet in elke Albert Heijn-winkel verkrijgbaar. Bestel het op ah.nl of vervang het door AH Biologische Ongezouten boter.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 24 porties)
3 middelgrote eieren
130 g suiker
150 g Le Gall gekarnde ongezouten roomboter
1 citroen
200 g tarwebloem
16 g bakpoeder
3 g zout
Dit heb je nodig
handmixer
vershoudfolie
bakplaat
bakpapier