Steek de barbecue aan. Gebruik je houten satéprikkers, week deze dan 30 min. in water om te voorkomen dat ze op de barbecue verbranden. Snijd de zalmfilet in blokjes van 3 cm. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden, verwijder de houtige onderkant en snijd in stukken van 3 cm. Rijg de stukken asperge en zalm om en om aan de spiesen. Begin en eindig met asperge.
Rooster de spiesen ca. 5 min. op de barbecue. Bestrijk ze na 3 min. met de helft van de sojasaus, keer ze en bestrijk de andere kant met sojasaus. Doe de citroenmayonaise in een kommetje en meng de wasabi erdoor. Serveer dit bij de spiesen.
Asperge-zalmspiesen met wasabimayo
- serveertipLekker met koriander.
Asperge-zalmspiesen met wasabimayo
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_127912_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
295 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Gebruik je houten satéprikkers, week deze dan 30 min. in water om te voorkomen dat ze op de barbecue verbranden. Snijd de zalmfilet in blokjes van 3 cm. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden, verwijder de houtige onderkant en snijd in stukken van 3 cm. Rijg de stukken asperge en zalm om en om aan de spiesen. Begin en eindig met asperge.
Rooster de spiesen ca. 5 min. op de barbecue. Bestrijk ze na 3 min. met de helft van de sojasaus, keer ze en bestrijk de andere kant met sojasaus. Doe de citroenmayonaise in een kommetje en meng de wasabi erdoor. Serveer dit bij de spiesen.
serveertip:Lekker met koriander.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g verse zalmfilets
4 witte asperges
1 el Japanse sojasaus
4 el citroenmayonaise
1 tl wasabi
Dit heb je nodig
barbecue
satéprikkers
dunschiller