Asperge-zalmspiesen met wasabimayo

295 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

licht pittig

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Steek de barbecue aan. Gebruik je houten satéprikkers, week deze dan 30 min. in water om te voorkomen dat ze op de barbecue verbranden. Snijd de zalmfilet in blokjes van 3 cm. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden, verwijder de houtige onderkant en snijd in stukken van 3 cm. Rijg de stukken asperge en zalm om en om aan de spiesen. Begin en eindig met asperge.

  2. Rooster de spiesen ca. 5 min. op de barbecue. Bestrijk ze na 3 min. met de helft van de sojasaus, keer ze en bestrijk de andere kant met sojasaus. Doe de citroenmayonaise in een kommetje en meng de wasabi erdoor. Serveer dit bij de spiesen.

  • serveertipLekker met koriander.

Asperge-zalmspiesen met wasabimayo

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig