Zalmpakketjes met Provençaalse groenten

Niet zalm uit de oven, maar in een pakketje van de BBQ.

855 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Steek de barbecue aan. Neem 8 stukken aluminiumfolie van ca. 35 cm en leg steeds 2 stukken kruislings op elkaar (per 4 personen). Snijd de zalm in blokjes van 1.5 x 2 cm. Doe ze in een kom en schep om met de olie. Pers de knoflook erboven en schep om.

  2. Verdeel de bakaardappeltjes over de 4 dubbele stukken aluminiumfolie. Verdeel er de roerbakgroenten en vervolgens de zalmblokjes over. Vouw de pakketjes dicht.

  3. Prik met de satéprikker in de onderkant van elk pakketje 5 gaatjes, zodat overtollig vocht kan ontsnappen en de rooksmaak in de pakketjes kan komen. Bak de pakketjes 12-14 min. op de barbecue.

  4. Snijd ondertussen de peterselie en bieslook zo fijn mogelijk en roer door de aioli. Neem de pakketjes van de barbecue en verdeel ze over 4 borden. Vouw open en serveer de kruidenaioli erbij.

  • variatietipJe kunt ook variëren met vis; gebruik bijvoorbeeld gemarineerde pangasius of wokgarnalen.
  • bereidingstipJe kunt de pakketjes een 1⁄2 dag van tevoren maken. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

Zalmpakketjes met Provençaalse groenten

Niet zalm uit de oven, maar in een pakketje van de BBQ.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig