Steek de barbecue aan. Neem 8 stukken aluminiumfolie van ca. 35 cm en leg steeds 2 stukken kruislings op elkaar (per 4 personen). Snijd de zalm in blokjes van 1.5 x 2 cm. Doe ze in een kom en schep om met de olie. Pers de knoflook erboven en schep om.
Verdeel de bakaardappeltjes over de 4 dubbele stukken aluminiumfolie. Verdeel er de roerbakgroenten en vervolgens de zalmblokjes over. Vouw de pakketjes dicht.
Prik met de satéprikker in de onderkant van elk pakketje 5 gaatjes, zodat overtollig vocht kan ontsnappen en de rooksmaak in de pakketjes kan komen. Bak de pakketjes 12-14 min. op de barbecue.
Snijd ondertussen de peterselie en bieslook zo fijn mogelijk en roer door de aioli. Neem de pakketjes van de barbecue en verdeel ze over 4 borden. Vouw open en serveer de kruidenaioli erbij.
Zalmpakketjes met Provençaalse groenten
Niet zalm uit de oven, maar in een pakketje van de BBQ.
- variatietipJe kunt ook variëren met vis; gebruik bijvoorbeeld gemarineerde pangasius of wokgarnalen.
- bereidingstipJe kunt de pakketjes een 1⁄2 dag van tevoren maken. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Zalmpakketjes met Provençaalse groenten
Niet zalm uit de oven, maar in een pakketje van de BBQ.
hoofdgerecht
4 personen
855 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Neem 8 stukken aluminiumfolie van ca. 35 cm en leg steeds 2 stukken kruislings op elkaar (per 4 personen). Snijd de zalm in blokjes van 1.5 x 2 cm. Doe ze in een kom en schep om met de olie. Pers de knoflook erboven en schep om.
Verdeel de bakaardappeltjes over de 4 dubbele stukken aluminiumfolie. Verdeel er de roerbakgroenten en vervolgens de zalmblokjes over. Vouw de pakketjes dicht.
Prik met de satéprikker in de onderkant van elk pakketje 5 gaatjes, zodat overtollig vocht kan ontsnappen en de rooksmaak in de pakketjes kan komen. Bak de pakketjes 12-14 min. op de barbecue.
Snijd ondertussen de peterselie en bieslook zo fijn mogelijk en roer door de aioli. Neem de pakketjes van de barbecue en verdeel ze over 4 borden. Vouw open en serveer de kruidenaioli erbij.
variatietip:Je kunt ook variëren met vis; gebruik bijvoorbeeld gemarineerde pangasius of wokgarnalen.
bereidingstip:Je kunt de pakketjes een 1⁄2 dag van tevoren maken. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
400 g verse zalmfilets
4 el milde olijfolie
1 teen knoflook
500 g gekruide bakaardappeltjes
400 g koelverse roerbakgroenten Provençaals
15 g verse platte peterselie
10 g verse bieslook
190 g aioli
Dit heb je nodig
barbecue
aluminiumfolie
satéprikker