Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de aardappeltjes. Meng de olie met de mosterd en schep om met de kip en krieltjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rooster ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem na 15 min. uit de oven en schep om met de roerbakgroente. Rooster nog 10 min.
Snijd de peterselie fijn en verdeel over de traybake. Lekker met extra mosterd.
Traybake met kip en mosterd
Maar 5 ingredienten en de oven doet het werk. Makkelijker wordt het bijna niet.
- combinatietipLekker met extra mosterd.
- vegatipLiever een dagje vega? Vervang de kipdijfiletreepjes door 320 g stukjes als van kip (per 4 personen); het gerecht is dan niet meer glutenvrij.
Traybake met kip en mosterd
Maar 5 ingredienten en de oven doet het werk. Makkelijker wordt het bijna niet.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD144838_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
415 kcal
10 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de aardappeltjes. Meng de olie met de mosterd en schep om met de kip en krieltjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rooster ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem na 15 min. uit de oven en schep om met de roerbakgroente. Rooster nog 10 min.
Snijd de peterselie fijn en verdeel over de traybake. Lekker met extra mosterd.
combinatietip:Lekker met extra mosterd.
vegatip:Liever een dagje vega? Vervang de kipdijfiletreepjes door 320 g stukjes als van kip (per 4 personen); het gerecht is dan niet meer glutenvrij.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g stoom krieltjes mix vastkokend
2 el zonnebloemolie
4 el dijonmosterd
400 g kipdijfiletreepjes
800 g koelverse roerbakgroenten Provençaals
15 g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
bakpapier