Was de aardbeien in een vergiet onder koud stromend water. Verwijder de kroontjes en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Halveer de nectarines, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
Breek de helft van de chocolade in stukjes en doe in een vuurvaste kom. Zet de kom in een pan met een klein laagje kokend water (zonder dat de kom het water raakt) en laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie). Laat afkoelen tot lauwwarm.
Hak ondertussen de rest van de chocolade in kleine stukjes. Hak de pistachenoten grof. Klop de slagroom stijf. Spatel de gesmolten chocolade en de ricotta door de slagroom. Voeg de stukjes aardbei, nectarine, chocolade en pistachenoten toe. Roer goed om.
Bekleed de cakevorm met vershoudfolie, laat de folie ruim over de rand hangen. Schep het mengsel in de vorm en dek af met de folie. Laat 4 uur opstijven in de vriezer. Haal ca. 10 min. voor het serveren uit de vriezer, verwijder de folie en snijd in plakjes.
Semifreddo met zomerfruit en witte chocolade
Een luxe ijstaart, hoe cóól?
- bewaartipJe kunt de semifreddo maximaal 5 dagen van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de vriezer. Neem de semi freddo dan 15 tot 30 min. voor het serveren uit de vriezer.
Semifreddo met zomerfruit en witte chocolade
Een luxe ijstaart, hoe cóól?
nagerecht
10 personen
275 kcal
35 min. bereiden
4 uur wachten
Aan de slag
Was de aardbeien in een vergiet onder koud stromend water. Verwijder de kroontjes en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Halveer de nectarines, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
Breek de helft van de chocolade in stukjes en doe in een vuurvaste kom. Zet de kom in een pan met een klein laagje kokend water (zonder dat de kom het water raakt) en laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie). Laat afkoelen tot lauwwarm.
Hak ondertussen de rest van de chocolade in kleine stukjes. Hak de pistachenoten grof. Klop de slagroom stijf. Spatel de gesmolten chocolade en de ricotta door de slagroom. Voeg de stukjes aardbei, nectarine, chocolade en pistachenoten toe. Roer goed om.
Bekleed de cakevorm met vershoudfolie, laat de folie ruim over de rand hangen. Schep het mengsel in de vorm en dek af met de folie. Laat 4 uur opstijven in de vriezer. Haal ca. 10 min. voor het serveren uit de vriezer, verwijder de folie en snijd in plakjes.
bewaartip:Je kunt de semifreddo maximaal 5 dagen van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de vriezer. Neem de semi freddo dan 15 tot 30 min. voor het serveren uit de vriezer.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
200 g verse aardbeien
2 nectarines
200 g witte chocolade
40 g gepelde ongezouten pistachenoten
250 ml verse slagroom
250 g ricotta
Dit heb je nodig
cakevorm (1.5 liter)