Andijviestamppot met spekjes

Andijviestamppot, stamppot andijvie of stimpe stamp... Hoe je de frisgroene Hollandse klassieker ook noemt, met rauwe andijvie en krokante spekjes is -ie misschien wel gewoon het allerlekkerst!

410 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

4 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar. Giet af en bewaar een kopje kookvocht. Verhit ondertussen een pan zonder olie of boter en bak de spekjes op middelhoog vuur in ca. 7 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en bewaar het spekvet.

  2. Stamp de aardappelen met een pureestamper tot een gladde puree. Voeg het spekvet en eventueel kookvocht toe. Schep er de rauwe andijvie door. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout. Verdeel de stamp over borden. Verdeel er de spekjes over.

  • vegatipMaak ook eens deze andijviestamppot met kaas.
  • serveertipLekker met mascarpone voor een extra smeuïge stamp. Het gerecht is dan niet meer lactosevrij.

Andijviestamppot met spekjes

Andijviestamppot, stamppot andijvie of stimpe stamp... Hoe je de frisgroene Hollandse klassieker ook noemt, met rauwe andijvie en krokante spekjes is -ie misschien wel gewoon het allerlekkerst!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig