Zeef de bloem met het zout en de kaneel boven een grote beslagkom. Voeg de eieren en de helft van het water toe en klop met een garde tot een glad beslag. Schenk de rest van het water erbij en roer opnieuw glad.
Verhit de el olie in een koekenpan en schep er een soeplepel beslag in. Draai de pan rond zodat de hele bodem bedekt is. Bak de pannenkoek 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer na 2 min. Maak zo ook de rest van de pannenkoeken.
Pannenkoeken zonder melk
Lekker met stroop en poedersuiker.
- bereidingstipHet is ook lekker om de pannenkoeken in ongezouten roomboter te bakken. Het recept is dan niet meer vrij van lactose en melk.
- variatietipMaak je hartige pannenkoeken zonder melk? Laat dan de kaneel achterwege.
- combinatietipLekker met stroop en poedersuiker.
Pannenkoeken zonder melk
Lekker met stroop en poedersuiker.
8 porties
215 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Zeef de bloem met het zout en de kaneel boven een grote beslagkom. Voeg de eieren en de helft van het water toe en klop met een garde tot een glad beslag. Schenk de rest van het water erbij en roer opnieuw glad.
Verhit de el olie in een koekenpan en schep er een soeplepel beslag in. Draai de pan rond zodat de hele bodem bedekt is. Bak de pannenkoek 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer na 2 min. Maak zo ook de rest van de pannenkoeken.
bereidingstip:Het is ook lekker om de pannenkoeken in ongezouten roomboter te bakken. Het recept is dan niet meer vrij van lactose en melk.
variatietip:Maak je hartige pannenkoeken zonder melk? Laat dan de kaneel achterwege.
combinatietip:Lekker met stroop en poedersuiker.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
300 g tarwebloem
½ tl zout
½ tl gemalen kaneel
2 middelgrote eieren
500 ml water
4 el arachideolie