Meringuekrans met exotisch fruit

Deze prachtige schuimkrans barst van 't fruit. Ziet er spectaculair uit en is heel makkelijk te maken!

325 kcal

(Voedingswaarden)

45 min. bereiden / 4 uur oventijd / 2 uur wachten

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 90 °C. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Splits de eieren, de eidooiers worden niet gebruikt. Doe het eiwit in een schone, vetvrije kom. Voeg het citroenrasp, 1 el citroensap en de kristalsuiker toe en klop met een mixer met schone, vetvrije gardes tot het eiwit stijf en glanzend is. Zeef de poedersuiker en maizena erboven en spatel erdoor.

  2. Schep met 2 eetlepels 8 bergjes eiwitschuim van Ø 8 cm op een met bakpapier beklede bakplaat (per 8 personen). Bak de meringues ca. 4 uur in het midden van de oven. Zet de oven uit en laat de meringues 2 uur afkoelen in de oven met de ovendeur een stukje open.

  3. Laat de passievruchtblokjes ontdooien. Snijd de carambola in dunne plakjes. Schil de ananas en snijd de kern eruit. Schil de mango en haal de pit eruit. Snijd het fruit in dunne plakjes. Leg de meringues in een cirkel op de ronde platte schaal. Schep de gurt in hoopjes ertussen. Verdeel de lemon curd, het fruit en de passievrucht erover en serveer.

  • bewaartipJe kunt de meringues tot 3 dagen van tevoren maken. Bewaar tot gebruik in een goed afgesloten trommel met wat droge rijstkorrels om ze zo droog mogelijk te houden.
  • bereidingstipJe kunt ook kant-en-klare meringues gebruiken of meringuettes (minimeringues, zak 125 g) en natuurlijk voorgesneden fruit.

Meringuekrans met exotisch fruit

Deze prachtige schuimkrans barst van 't fruit. Ziet er spectaculair uit en is heel makkelijk te maken!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig