Snijd 125 g boter in blokjes. Verhit een steelpan op laag vuur en laat de boter al roerend smelten. Zet het vuur uit en laat de gesmolten boter in 5 min. iets afkoelen.
Doe de eieren, vanillesuiker, suiker, gesmolten boter, kaneel, zout en de jenever in een kom en klop met een handmixer tot een homogeen mengsel. Doe de bloem en het water erbij en mix tot een mooi, glad beslag. Laat het beslag afgedekt met vershoudfolie 3 uur rusten in de koelkast.
Verwarm het oublie-ijzer voor op middelhoge hitte en vet met een bakkwastje in met wat van de overige roomboter, herhaal na het bakken van 1/3 van het beslag. Verdeel 1½ el van het mengsel over het ijzer. Knijp het ijzer kort aan en bak in ca. 1 min. goudbruin. Herhaal met de rest van het deeg. Verdeel de wafels over een met bakpapier beklede werkbank om plat af te laten koelen. Zorg dat ze niet overlappen, anders worden ze taai.
Kniepertjes
Deze oer-Hollandse wafeltjes eet je traditioneel rondom nieuwjaar. Maar ze zijn het hele jaar door natuurlijk lekker! En... je maakt ze makkelijk zelf.
- serveertipJe kunt de kniepertjes plat eten maar ook opgerold en gevuld met slagroom. Wil je ze oprollen? Doe dat dan direct nadat ze uit het oublie-ijzer komen.
Kniepertjes
Deze oer-Hollandse wafeltjes eet je traditioneel rondom nieuwjaar. Maar ze zijn het hele jaar door natuurlijk lekker! En... je maakt ze makkelijk zelf.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD126739_220x162_JPG.jpg)
32 porties
120 kcal
40 min. bereiden
3 uur wachten
Aan de slag
Snijd 125 g boter in blokjes. Verhit een steelpan op laag vuur en laat de boter al roerend smelten. Zet het vuur uit en laat de gesmolten boter in 5 min. iets afkoelen.
Doe de eieren, vanillesuiker, suiker, gesmolten boter, kaneel, zout en de jenever in een kom en klop met een handmixer tot een homogeen mengsel. Doe de bloem en het water erbij en mix tot een mooi, glad beslag. Laat het beslag afgedekt met vershoudfolie 3 uur rusten in de koelkast.
Verwarm het oublie-ijzer voor op middelhoge hitte en vet met een bakkwastje in met wat van de overige roomboter, herhaal na het bakken van 1/3 van het beslag. Verdeel 1½ el van het mengsel over het ijzer. Knijp het ijzer kort aan en bak in ca. 1 min. goudbruin. Herhaal met de rest van het deeg. Verdeel de wafels over een met bakpapier beklede werkbank om plat af te laten koelen. Zorg dat ze niet overlappen, anders worden ze taai.
serveertip:Je kunt de kniepertjes plat eten maar ook opgerold en gevuld met slagroom. Wil je ze oprollen? Doe dat dan direct nadat ze uit het oublie-ijzer komen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 32 porties)
150 g ongezouten roomboter
2 middelgrote scharreleieren
8 g vanillesuiker
200 g witte basterdsuiker
1 tl gemalen kaneel
1 mespunt zout
2 el jonge jenever
250 g tarwebloem
200 ml water
Dit heb je nodig
handmixer
oubliehoorn-ijzer
bakkwastje